Snygga markiser

Har du funderat på om du ska installera en eller flera markiser i ditt hus? Kanske har du ställt dig själv frågan ifall markiser tillför något till ditt hus? Den här artikeln fokuserar på nyttan med snygga markiser.

Två varianter

De två vanligaste typerna av markiser för hem är infällbara markiser och fasta markiser. Båda typerna ger snygga markiser i Stockholm eller vilken annan stad som helst. Infällbara markiser för bostäder är utformade för att fällas upp eller rullas, till skillnad från fasta markiser, som är stationära. Fasta markiser, även kallade stationära markiser, är mer permanenta än infällbara markiser. Denna typ av markis är designad med robust konstruktion och är ofta gjord med ståldelar för att förbättra markisens styrka

Fördelarna

Fördelarna med markiser är praktiskt taget oändliga. Ta bara en titt på en markis så förstår du varför så många väljer att installera en. De är inte bara vackra att titta på, utan de har ger även andra fördelar, allt från att spara pengar på energi och skydda ditt hem från vädret till att de är snygga.

Nytta 1 – skydd

Markiser skyddar dig inte bara från vädret utan de skyddar även ditt hem rent allmänt. Markiser ger ditt hem ett skydd mot väder och vind, inklusive sol, regn, hagel och snö. Förutom att skydda strukturen i ditt hus, skyddar markiser även möblerna som finns på din veranda eller uteplats.

Nytta 2 – ökat värde

En annan stor fördel med markiser är att de tillför värde till ditt hems marknadsvärde. Att installera en markis kan vara en bra idé för att förbättra ditt hems värde om du någonsin velat sälja ditt hus.

Nytta 3 – spara pengar

Eftersom markiser blockerar direkt solljus från att nå ditt hem, kommer du att spara en pengar på luftkonditionering. Förutom att ge svalka under sommaren, kan en utfällbar markis också hjälpa till att värma upp ditt hem under vintern när markisen är infälld så att solljuset når ditt hus.