Olika typer av markiser i Göteborg

Har du fördelen att bo i Göteborg och dess omnejd så vet du att vädret kan vara påfrestande för både hus, hem och människor. Att skydda hemmet är en del av vardagen. Oavsett om du bor i villa eller lägenhet så är markiser ett väldigt viktigt och i många fall helt nödvändigt redskap för att skydda ditt hem. I den här artikeln berättar vi mer om olika typer av markiser för ditt hem.

Skydd

Markiser har skyddat oss från solbränna, regn och tryckande värme under lång tid. De är dessutom stilfulla och moderna. Det finns ingen anledning att oroa sig för att markiser någonsin går ur stil, detta eftersom de är lika attraktiva som de är funktionella. Markiser Göteborg innebär stora möjligheter för dig och ditt hem. Oavsett ditt behov finns lösningen. Det är du som bestämmer. Låt oss titta närmare på några olika typer av markiser.

Olika typer av markiser

Det finns en mängd olika tyger, hårdvaror, design och funktionalitet när det kommer till markiser. Stationära markiser är fasta beläggningar som du vanligtvis ser placerade ovanför entréer, uteplatser, däck och fönster i hem eller företag. Deras stål- eller aluminiumram är fäst vid sidan av byggnaden, med dess tyg, vanligtvis canvas, sträckt hårt över ramen, vilket ger en säker struktur. Det finns även markiser som består av flexibla tygpaneler fästa mellan två parallella kablar och kan täcka ett stort område över däck och uteplatser helt enkelt genom att lägga till så många paneler som behövs. De kan justeras med en manuell handvev, eller så kan de motoriseras och manövreras med hjälp av en fjärrkontroll. De manuellt infällbara markiser är de enklaste och kanske de vanligaste. De ger underbar skugga från sol och skydd för regn och kan höjas så att de klamrar sig fast mot byggnaden med antingen en manuell handvev eller ett system med rep och remskiva.